Мајка и ќерка биле избркани од супермаркет, бидејќи биле вака облечени (ФОТО)

836

Мајка и ќерка од Велика Британија се пожалиле од персоналот на една продавница кои сакале да ги исфрлат поради облеката која ја носеле.

Шантел Хамфрис (46) и нејзината 18 годишна ќерка Изабела во неделата го посетиле супермаркетот Асда во Кент, јужно од Лондон. Мајката вели дека денот бил прилично топол па одлучиле да носат нешто лесно.

Но, кога пристигнале во продавницата биле запрени од женска личност која побарала од нив да ја напуштат продавницата.
“Таа рече дека она што го носиме е недозволиво”, изјави Шантел.
“Личноста рече дека тоа е семејна продавница и дека она што го носиме е непристојно”, изјави Шантел, додавајќи дека биле запрепастени поради нивното барање.

Погледнете како биле облечени и одлучете дали нивниот стил е прикладен или пак вулгарен, како што тврделе од супермаркетот: