Легенардниот водител Лери Кинг ги изгуби своите деца во рок од две недели, починаа и синот и ќерката!

199

Легендардниот телевизиски и радио водител, Лери Кинг моментално се соочува со најтешкиот период во неговиот живот. Ѕвездата за жал, ги изгуби неговите 2 деца, во период од 2 недели.

Минатата недела, неговиот син Енди Кинг почина сосема неочекувано на 65-годишна возраст, а овој четврок, неговата ќерка Чаја на 51 година, ја изгуби битката со ракот на белите дробови. Чаја Кинг беше плод на љубовта од неговиот трет брак со Плејбој моделот Ејлин Екинс, додека пак Енди беше син на Ејлин од првиот брак, кого Лари го посвои веднаш откако се омажи за манекенката.

Последните 2 години беа доволно тешки за Лери, кој се соочи со втор срцев удар, а подоцна и се разведе од неговата сопруга Шон Кинг, со која беше во брак 22 години.