КРАЈ НА СИТЕ НАДЕЖИ: Потврдено – пронајденото тело е на Сала

410

Како и што беше најавено во текот на денот од страна на форензичарите. Откако беше извадено едно тело од срушениот авион во морето, беше направена обдукција.

Истата покажа дека телото е на фудбалерот Емилијано Сала кој од Нант патуваше во Кардиф каде што премина за 17 милиони евра.

Британската полиција потврди дека мртвото тело пронајдено во паднатиот авион во каналот Ла Манш е телото на Емилијано Сала.

Во наредните часови надлежните служби ќе го предадат телото на семејството на Аргентинецот, по што ќе се организира погреб во најкраток можен рок.