Комарците ме касаа секој ден, додека не направив само една работа: Од тогаш ниту еден не ме касна

1139

Комарците ме касаа секој ден, додека не направив само една работа: Од тогаш ниту еден не ме касна.

Научниците дошле до сознание дека комарците најчесто ги касаат луѓето со вишок килограми, бидејќи произведуваат повеќе CO2.

Со доаѓањето на топлите денови, голем проблем во домот создаваат разните инсекти – мувите, бубашвабите, комарците, и е навистина тешко да ги избркате од домот.

Многу во тој случај обично повикуваат истребувачи кога ќе ги забележат овие инсекти во домот, но постои едноставен начин како сами да ги елиминирате.

Потребно е:

-Половина шолче растително масло
-Половина шолче шампон
-Половина шолче оцет

Подготовка:

Сите состојки дојдате ги во спреј шише и добро измештајте, а потоа попрскајте разни површини во вашиот дом. Мешавината не е токсична и е сигурна за користење околу деца и домашни миленичиња, а е многу ефикасна против било кој вид на инсекти.

Според податоците на Светската здравствена организација (WHO) комарците се виновни за пренесување на најголемиот број смртоносни болести како што се маларијата и неколку видови на грип.

Еден комарец може да биде тежок од 2,5 па се до 10 милиграми, а обично лета со брзина од 1.5 до 2.5 километри на час.