Колумна на Димитар Младеновски – Charlotte Hornets со дрес по желба на фановите (ВИДЕО)

236

Hornets-и одсекогаш имале едни од најубавите (и најпродавани) дресови во NBA. За сите зладокусци, ретро фанови и колекционери новата сезона носи уште една причина за радост. Со нетрпение се очекуваше еден од најуникатните и најбараните дресови од 90-тите, и конечно пристигна. Тимот на Michael Jordan ги удоволи желбите на своите фанови на задоволство на целокупниот кошаркарски Свет. Charlotte Hornets објави дека дел од натпреварите од натпреварувачката 2019/2020 сезона ке настапуваат во истата униформа која тимот ја поседуваше во 90-тите. Тоа што го праави посебен овој потег на управат на “стршлените” е тежината и меланхолијата која доаѓа од оние “hard core” фанови кој ги следат случувањата во најпопуларната кошаркарска лига, со години (децении) наназад. Classic was back then – classic is right now!

NBA FAN

Димитар Младеновски