Кога ги внесувате овие билки во куќата, го внесувате и здравјето: Еве зошто баш секој дом мора да ги има!

144

Веднаш ќе сакате да го опремите станот со овие билки.

Неодамнешно истражување покажало дека кои својот дом го исполниле со зелени билки имаат подолг животен век од оние кои не го направиле тоа. Општата здравствена состојба им е подобра, а имуниот систем посилен.

Научниците тврдат дека што поголем број на билки внесете во домот, толку подобро ќе ви биде здравјето. Дозволено е било кој вид, тука имате слобода на избор на оние кои најмногу ви се допаѓаат, единствено е важно билката да има зелена боја.

Во ова истражување учествувале повеќе стотини жени, а траелно повеќе од 8 години.

Еве зошто е добро да ги негувате овие билки во домот:

  • Извршувањето на фотосинтезата ослободува кислород со што ни го овозможува дишењето. Всушност, иако користат кислород, тој процент е занемарлив за нашето дишење, а во однос на тоа колку произведуваат во текот на денот, можеме да кажеме дека е сосема безбедно да се има билка дури и во спалната соба
  • Нивната зелена боја има позитивно влијание на психата
  • Покрај производството на атомот што значи живот, билките го прочистуваат воздухот, ги апсорбираат штетните гасови, го балансираат нивото на влажноста на воздухот и ја регулираат температурата на просторот
  • Тие влијаат на подобро здравје и поубава кожа. Благодарејќи на нивното присуство се успорува процесот на стареење
  • Присуство на билките буди чувство на леснотија кое влијае на концентрацијата
  • Докажано е дека го смалуваат развојот на болестите поврзани со дишните патишта за околу три пати
  • Исто така е потврдено дека овие билки имаат моќ да го забрзаат процесот на лечење по тешките болести