Коѕијас му ја испеа „Happy Birthday“ на Метју Нимиц, му донесоа и торта

685

Грчкиот министер за надворешни работи Никос Коѕијас при пристигањето во Псарадес, каде што се потпиша конечниот договор за решавање на накедонско-грчкиот спор му ја испеа песната „Happy Birthday“на специјалниот медијатор Метју Нимиц.

На денешниот ден Нимиц слави роденден, кој се поклопи и со потпишувањето на историскиот договор.