Кинеска компанија создаде фотографија со резолуција од 195 гигапиксели

116

Фотографијата е дело на компанијата Bigpixel Technology Corporation и е снимена од врвот на облакодерот Oriental Pearl во Шангај.

Иако многумина на социјалните мрежи тврделе дека станува збор за дело на кинески сателит кој користи квантна технологија, оваа фотографија е само, голема, голема фотографија.

Поточно нејзината резолуција изнесува 195 гигапиксели.

За да Ви го доловиме тој ефект, резолуцијата на камерата на телефонот изнесува 12 мегапиксели и може да направи фотографии со максимум 12 милиони пиксели, но во овој случај зборуваме за гигапиксели. А еден гигапиксел е 1 милијарда пиксел.

Погледнете ја фотографијата!

loading...