„Кецашот“ од основно ќе ти стане директор, најодличниот ученик ќе мие садови на брод – дојдено е такво време

122

Дојдено е такво време, богатите ќе се збогатуваат уште повеќе, сиромашните уште толку ќе осиромашуваат.

„Кецашот“ од основно ќе ти стане директор. Најодличниот ученик ќе мие садови на брод.

Дојдено е такво време, будалите се најгласни. Паметните молчат.

Се ценат криминалците. Се понижуваат чесните. Се знаат повеќе странски јазици. Не се знае доволно мајчиниот јазик.

Дојдено е такво време, способните трпеливо ќе ги чекаат своите 5 минути. Неспособните ќе ги избуткаат и утредента ќе им се смеат на неснаодливоста.

Време на секс, време без љубов. Време на инстант бракови и уште поинстант разводи.

Се цени изгледот. Се игнорира карактерот. Сите ти го сакаат телото. Никој не сака да ти ја ѕирне душата.

Дојдено е такво време во кое врие играчки, а нема игра. Во кое децата имаат сè, освен детство.

Време на лажна среќа и вистинска депресија. Врие народ, а нема луѓе.

Дојдено е такво време, хероите се зад тастатура, а пред неправдата сите се неми.

Време во кое човечкиот живот е безвреден, вредни се само парите.

Дојдено е време – невреме.