Каракачанов ќе предложи Македонија и Албанија да се раздвојат на патот кон ЕУ

62

Бугарскиот вицепремиер и министер за одбрана, Красимир Каракачанов вели дека во следните месеци кога во Софија повторно ќе се отвори прашањето за влез на Македонија и Албанија во Унијата, има голема можност тој да предложи двете земји да бидат одвоени.

Со тоа Албанија може да продолжи напред кон европскиот пат. За Македонија пак европската врата според Каракачанов може да се отвори само ако се прифатат бугарските толкувања на историјата.

Toj за зоом.мк порача дека ако Скопје не го реши спорот со Бугарија, не треба ја кочи Албанија за влез во Европската Унија.