Индиската мутација на коронавирусот пристигна во Европа, во Франција откриени првите случаи

60
Првиот случај е пријавен кај жена која патувала во Индија и живее во југозападна Франција.

Во Франција се откриени првите случаи на коронавирусот Б.1.617, мутација која е доминантна во Индија, соошти доцна синоќа француското Министерство за здравство.

Првиот случај е пријавен кај жена која патувала во Индија и живее во југозападна Франција,.

Други две лица од југоисточна Франција се заразени со мутиран вид на коронавирус, а Министерството соопшти дека и тие неодамна биле во Индија.