Христина Дескова – атрактивната русокоса џудо првенка: Толку привлечна, просто да посакаш да те преврти на грб!

1405

Кога се слават успесите на македонските преставници во разни области, од културата, преку естрадата до спортот, најчесто се слават имињата на оние попознатите и поафирмирамите, додека успесите на лауреатите во помалку атрактивните дисциплини или шампионите во помалку масовните спортови, некако минивуаат онака, незабележано или едвај спомнато!

А таа не само што е млада, атрактивна, згодна и привлечна… туку е и шампионка на Македонија во сениорска конкуренција во џудо!

Спорт кој само навидум изгледа груб и насилен, а во суштина, како што и самото негово име говори: Џу-До е кованица која значи нежен начин или нежно умеење.

Христина Дескова или како што нагалено ја викаат Ина, не само што го практикува џудото речиси една деценија туку таа е една од водечките перјаници на џудо клубот „Миоки“ и македонска репрезентативка.

Ако ја видите во кимоно, на душекот за борба можеби ќе ви изгледа диво и помалку грубо… Но, тоа е само спортското лице на џудо шампионката.

Во приватниот живот русокосата првенка изгледа сосема поинаку, се претвора во вистинска убавица. Згодна, атрактивна, пожелна, секси… Со изразени телесни атрибути меѓу кои доминираат бујните облини, полните усни, заводливиот поглед…

Физикус кој остава без здив, мамејќи  воздишки и копнежи, будејќи ги еротските сништа и бујната машка фантазија… Убавица за „Ипон и пол“!

Ина како и секоја млада девојка покрај спортот го сака и ноќниот живот и забавата, па е чест гостин во кафулињата, клубовите и дискотеките, каде сигурно ќе ја забележите.

Само внимавајте, ова наа прв поглед „нежно маче што изгледа како кротко да преде“ за миг може да се претвори во „дива тигрица“.

Затоа не се обидувајте да „чепкате“ таму каде што не треба, ако таа не ви дозволи. Не за друго, за потоа да не ви се смеат… Освен, ако баш не сакате со еден потег да ве преврти… на грб!