Градоначалникот на Атина денеска во Скопје

831

Градоначалникот на Атина Јоргос Каминис на покана на неговиот скопски колега Петре Шилегов, денеска ќе го посети Скопје за да присуствува на дел од настаните што се организираат во рамки на одбележувањето на 55 – годишнината од земјотресот во Скопје.

– Градоначалникот на Атина, Јоргос Каминис на 22 јуни ќе биде во Скопје, по покана на градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов, за да присуствува на одбележувањето на 55-годишнината од катастрофалниот земјотрес во 1963 година и одлучувачкиот придонес и на грчки научници и експерти во повторната изградба на градот, соопштија од кабинетот на Каминис.