Габриел Бајрам со детали за смртта на татко си: Амди беше свесен по пат но почина на носилики пред болница

296

На денот кога Бајрам почина, неговиот син Габриел за Фокус, ги објасни деталите, бидејќи во јавноста почна да се шпекулира дека Амди Бајрам починал од Ковид-19. Тие како семејство не знаеле за корона, бидејќи Бајрам два дена претходно бил тестиран и бил негативен.

„Два дена пред да почине, беше на дијализа, според процедурата, тогаш му беше направен корона вирус тест, а резултатот беше негативен.

Дента пред да почине, се беше во ред, никој не можеше да претпостави што не чека. Но, вчера, во околу 11 часот, мајка ми сакала да го разбуди, кога забележала дека устата му е помодрена, а тој бил во несвесна состојба.

Поради дијабетесот со кој се бори долг период, сме имале слични случки, таа веднаш му измери шеќер, бројките покажаа 1,2. Повикавме брза помош, дојдоа, и заминавме право во клиниката на д-р Жан Митрев. По патот тој беше свесен.

Кога стигнавме во болницата, чекавме околу десет минути пред вратата на ургентното одделение, тогаш татко ми поч ина на носилката, пред влезот.

Внатре го внесоа веќе поч инат, а ние останавме да чекаме околу час или два. Од она кое го знаеме, тој поч инал од мозочен удар, а не од корона вирус“, рече Габриел за Фокус.

Појасни и дека не ни знаеле дека Амди е позитивен на вирусот, бидејќи тестот од пред два дена му бил негативен, но и покрај тоа, ги почитувале сите мерки за заштита.

Подоцна се утврди дека Бајрам сепак имал корона, а епидемиолозите најавија дека ќе ги бараат неговите контакти. Денес синот на Бајрам, на социјалните мрежи го објави својот наод од тесто за ковид, кој му е негативен.