Девојката на Саздовски имала закани за сведочењето за убиството

532

Прв сведок кој треба да даде исказ за убиството на Никола Саздовски е неговата девојка која била присутна на лице место кога се случил нападот.

Девојката запрашана од судијката Даниела Алексовска Стефановски дали имала закани од некого во однос на сведочењето за настанот, таа одговори позитивно.

„Ми се јавија на телефон во училиште, не знам кој ми се јави“, рече девојката.

Судечкиот совет даде 15-минутна пауза по што ќе се одлучува за сведочењето на девојката на Саздовски земајќи го предвид фактот дека сведокот е малолетник.