Делови од општина Центар и Гази Баба утре без струја

243

Без електрична енергија утре од 8 до 12:30 часот ќе останат дел од корисниците од улицата „Среќко Пужалка“, делот од улицата десно и лево по ОУ „Крсте Петков Мисирков“ од број 124 до 170 и од 55 до 89 во општина Гази Баба.

Во периодот од 9 до 13 часот без електрична енергија ќе останат дел од корисниците од улицата „Црвена вода“ во општина Центар.

Од 8 до 9:30 часот утре без електрична енергија ќе останат дел од корисниците од улиците „Апостол Гусларот“ и „Никола Тримпаре“ во општина Центар.

Како што информира Регионалниот центар за управување со кризи на Град Скопје, причина за прекинот во снабдувањето со електрична енергија е изведувањето планирани технички зафати во дистрибутивната мрежа од екипи на „ЕВН Македонија“ АД.