Четири вежби со медицинска топка за цврсти стомачни мускули

845

“Нападнете” ги стомачните мускули од сите агли и обликувајте го овој дел од телото во текот на летните месеци. Со цел квалитетно да ги обликувате своите стомачни мускули и да ги зајакнете, потребно е да ги “погодите” од сите страни.

Медицинската топка е еден од најстарите спортски реквизити, а се верува дека оригинално настанала во Персија и дека старите Грци ја користеле за зајакнување на мускулите и зголемување на кондицијата.

Покрај тоа што помага во намалување на повредите, медицинската топка е одличен реквизит за создавање на поголем тонус на мускулите на абдоменот и јадрото.

Во продолжение, погледнете четири вежби со кои ефикасно ќе ги зацврстите вашите стомачни мускули.

Вежби:

Вежба 1: Kneeling Partner Twist

Вежба 2: V Sits & Pass

Вежба 3: Standing Chest Pass

Вежба 4: Medicine Ball Stomach Hits