Близначињата лемури Цветко и Цветанка се новите жители на ЗОО

0
60

Близначиња лемури се новите жители на скопската Зоолошка градина.

Сестрата и братчето лемури ги добиле имињата Цветко и Цветанка, најверојатно по денешниот верски празник Цветници.

– Две нови близначиња денес во Скопје ЗОО. Големи да растат Цветанка и Цветко, напишаа на Фејсбук од Зоолошката.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here