Целулитот или како што уште се нарекува „портоколава кожа“ се појавува кај 90 проценти од жените, а поретко кај мажите. Освен на задникот, бутовите и нозете, може да се појави на стомакот и рацете и претставува причина за намалување на самодовербата кај повеќето жени.

Жените се примарна жртва на целулитот. Некои од основните причини за појава на целулитот се: неправилна исхрана, пушење, дехидрација, хормони, стрес и напнатост, мала физичка активност и седење, тесна облека, гени…

Целулитот не исчезнува преку ноќ. Тешко е да го отстраните, но ако го ингорирате проблемот станува се повидлив. Започнете да превземате мерки на време за да можете на плажа да се гордеете со мазна кожа.

Антицелулитната масажа има за цел да се израмни портокаловата кора на телото која е проблем скоро на секоја жена. Ако се изведува правило таа помага да се намали целулитот, но не го отстранува целосно.

Антицелулитната масажа е комбинација од движења како триење и гмечење на кожата.

Со нејзина помош се подобруваат крвната и лимфната циркулација и целулитот се намалува или исчезнува за одреден период.

Најдобрите антицелулитни масажи кои имаат стопроцентен ефект можете да ги најдете во салонот за нега и убавина „Бјути бар“ . Тие нудат пакети кои што даваат резултати, а масажите не се болни, туку напротив. Затоа побрзајте и закажете го вашиот термин на телефонскиот број 070666221.

Советува: Весна Трпчевска – „Бјути бар“