Бесплатен паркинг за српските туристи во Охрид

63

Бесплатен паркинг во Охрид ќе им следува на сите туристи кои доаѓаат од Србија. Ова денеска го најави градоначалникот Константин Георгиески при посетата на Белград, додавајќи дека ваквата одлука ќе ја предложи на усвојување на Советот на Општина Охрид како знак на благодарност за донациите од Србија.

На ваката одлука реагираа туристичките работнци од Охрид кои сметаат мерките кои Владата ги презема треба да се задржат српските туристи кај нас како едни од најпосакуваните гости на охридско-струшката ривиера.

Ослободувањето од плаќање паркинг доаѓа откако Владата донесе одлука српските туристи да не плаќаат патарини, но само на коридорот 10 кон Грција, а не и на автопатот Скопје-Гостивар.