Апасиев: Јас сум македонскиот Фидел Кастро, коалицирање не е можно со партии што имале дамки

626

Денеска Апасиев се јави со нов пост на фејсбук, во кој кажува став на починатиот кубански револуционер – дека не треба да се коалицира со партии кои имаат дамки во своето работење, бидејќи тоа ја разводенува идеологијата.

Значи ли ова дека Апасиев најавува дека нема да влезе во коалиција со ниту една од партиите кои преговараат да формираат влада, со што всушност двата пратеника на Левица ќе делуваат како опозиција.

Еве што напиша Апасиев.

„Првата политичка партија во која учествувал Фидел Кастро е партијата „ОРТОДОКСО“. Во 1948 година Партијата освоила само 2 (две) пратенички места во кубанскиот парламент.

Ставот на младиот Фидел бил: „Не смее да има никакво коалицирање со партии кои имаат дамки во своето работење! Коалицирањето ќе ја разводни идеологијата. Од тоа корист ќе имаат само нашите ривали“

p.s. Случајност!? Не би рекол“, пишува утрово Апасиев на фејсбук.

Дали Фидел Кастро може да се спореди со Димитар Апасиев