Американците пишуваат дека Раде Шербеџија бил уапсен поради алкохол, тој тврди: “Немаше прекршоци”

697

Американскиот таблоид “TMZ” објави информација дека Раде Шербеџија бил уапсен поради возење во пијана состојба.

Како што пишува таблоидот, актерот бил уапсен во Санта Моника во пијана состојба, а во автомобилот било пронајдено отворено шише виски. Тестирањето покажало дека Шербеџија имал поголемо ниво на алкохол во крвта од дозволеното.

И додека Американците пишуваат дека Раде бил пуштен од притвор откако платил кауција и ја пренесуваат фотографијата која е наводно објавена од страна на полициската станица во Санта Моника, Шербеџија за српскиот “Блиц” изјавил дека ја платил казната на лице место и веднаш потоа бил пуштен.

“Немаше никакви прекршоци во возењето. Стануваше збор за рутинска проверка, а бидејќи испив три чаши вино, алкотестот беше малку над дозволената граница”, изјавил актерот.