Ако сте родени на овој датум, среќата ќе ве следи во секој чекор: Животот ви подарува само убави моменти

159

Во едно истражување учествувале повеќе од 15 илјади луѓе за да се открие на кој датум се раѓаат најсреќните лица, а резултатот е следен: Луѓето кои за себе можат да кажат дека се родени под среќна ѕвезда се оние кои дошле на свет на 28 јули.

Истражувачите ги испрашувале луѓето како се чувствуваат на својот роденден и дошле до овој заклучок. Генерално, луѓето родени во текот на летните месеци се попозитивни и подобро расположени. Од нив, дури 60 отсто од родените во јуни се среќни поради својот роденден, 59 отсто од родените во јули и 53 отсто од родените во август.

Со овие резултати се согласува и астрологијата. Ѕвездите му се наклонети на овој датум и поволно влијаат на сите аспекти од животот.

Најдепресивните луѓе се раѓаат во текот на зимата

Сосема очекувано, зимските родендени се најдепресивни, особено оние на 16 декември. Во најголем дел тоа е поради студот, за кој една третина од испитаниците велат дека сосема им ја засенува роденденската прослава.