31-годишата американска актерка Џулијан Хаф изгуби контрола над своето тело и завреска од зaдoвoлствo за време на „енергетската масажа“

129

Презентацијата се одржа во рамките на Светскиот економски форум во Давос, Швајцарија, а креаторот на методор „заздравување преку соматската енергија“, Џон Амарал, ја демонстрирааше техниката врз актерката Џулијан Хаф, позната по учеството во шоуто „Танц со ѕвездите“.

„Човечкото тело има енергетско поле и ние го восприемаме светот преку него“, рече Амарал за време на сеансата наречена „Енергетско искуство“.
„Колку повеќе сте поврзани енергетски, толку поздрави ќе се чувствувате.“

И популарнта Гвинет Палтроу имала прилика Џон да работи на неа, а таа вака го објасни чувството:
„Кога прв пат Џон работеше на мене, јас навистина плачев.“