20 најубави хотелски базени во светот (фото)

790

За некои луѓе, најсовршениот одмор подразбира одличен базен покрај хотелот во којшто се сместени. Овие 20 хотели низ светот се потрудиле базените да им бидат толку многу прекрасни и уникатни, што тешко би се оддалечиле од нив.

Замислете си како се брцнувате секое утро во некој од овие 20 тиркизни бисери:

COMO Shambhala, Бали

20-najubavi-hotelski-bazeni-vo-svetot (1).jpg

One & Only Reeti Rah, Малдиви

20-najubavi-hotelski-bazeni-vo-svetot (2).jpg

Grace, Санторини

20-najubavi-hotelski-bazeni-vo-svetot (3).jpg

The Oberoi Udaivilas, Индија

20-najubavi-hotelski-bazeni-vo-svetot (4).jpg

Tortuga, Мистик

20-najubavi-hotelski-bazeni-vo-svetot (5).jpg

Marina Bay Sands, Сингапур

20-najubavi-hotelski-bazeni-vo-svetot (6).jpg

Four Seasons, Ко Самуи

20-najubavi-hotelski-bazeni-vo-svetot (7).jpg

Tassia Lodge, Lekurruki Ranch, Кенија

20-najubavi-hotelski-bazeni-vo-svetot (8).jpg

Domus Civita, Civita di Bagnoregio, Италија

20-najubavi-hotelski-bazeni-vo-svetot (9).jpg

Hotel Villa Honegg, Швајцарија

20-najubavi-hotelski-bazeni-vo-svetot (10).jpg

Grand Hotel Tremezzo, Комо, Италија

20-najubavi-hotelski-bazeni-vo-svetot (11).jpg

Banyan Tree, Сејшели

20-najubavi-hotelski-bazeni-vo-svetot (12).jpg

Four Season, The Nam Hai, Hoi An, Виетнам

20-najubavi-hotelski-bazeni-vo-svetot (13).jpg

One & Only Hayman Island, Австралија

20-najubavi-hotelski-bazeni-vo-svetot (14).jpg

The Enchantment Resort, Sedona, Аризона

20-najubavi-hotelski-bazeni-vo-svetot (15).jpg

Castello di Reschio, Умбрија, Италија

20-najubavi-hotelski-bazeni-vo-svetot (16).jpg

Chongwe River House, Замбија, Африка

20-najubavi-hotelski-bazeni-vo-svetot (17).jpg

Albatroz Beach & Yacht Club, Санта Круз, Мадеира

20-najubavi-hotelski-bazeni-vo-svetot (18).jpg

Borgo Pignano, Тоскана, Италија

20-najubavi-hotelski-bazeni-vo-svetot (19).jpg

Cheval Blanc Randheli, Малдиви

20-najubavi-hotelski-bazeni-vo-svetot (20).jpg

Mandarin Oriental, Куала Лумпур, Малезија

20-najubavi-hotelski-bazeni-vo-svetot (21).jpg

The Cambrian Hotel, Швајцарски Алпи

20-najubavi-hotelski-bazeni-vo-svetot (22).jpg

Villa Althea, Кефалонија, Грција

20-najubavi-hotelski-bazeni-vo-svetot (23).jpg

Laucala Island, Фиџи

20-najubavi-hotelski-bazeni-vo-svetot (24).jpg

Hanging Gardens Of Bali, Бали, Индонезија

20-najubavi-hotelski-bazeni-vo-svetot (25).jpg