Земјотрес ја стресе Западна Македонија

206

Земјотрес денеска е регистриран во Западна Македонија.

Потресот бил со јачина од 2.5 степени, на длабочина од 2 километри. Епицентарот бил на 19 километри од Центар Жупа.

На почетокот на месецов имаше земјотреси во Скопје.

Претходно, имаше потреси во околината на Маврово.