Заврши реконструкцијата на мостот „Гоце Делчев“

105

Екипи на Град Скопје вчера ги завршија градежните активности за реконструкција на мостот „Гоце Делчев“ во двата правци. Од денеска сообраќајот на мостот се одвива непречено.

Како што соопшти Град Скопје, комплексните градежни зафати за реконструкцијата на мостот завршија во предвидениот рок од 40 дена, од нивниот почеток на 9 јули 2019 година.

За време на градежните активности на овој потег беше воспоставен привремен сообраќаен режим.

– Со овој тип на реконструкција на дилатационите спојки на мосот, градежен зафат кој не беше изведен на мостот во изминатите 13 години, значително се зголемува безбедноста на мостот, се вели во соопштението од Град Скопје.