Заев: Шансите за тргање на бугарската блокада ќе се зголемат по изборите

116

Светската банка ги зголеми очекувањата за раст на економијата, и ние очекуваме стабилен период, истакна Премиерот Зоран Заев, кој утрово го отвори Вестер Балкан Самитот што се одржува во Скопје.

Тој потврди дека има страв од инфлација која е структурна и увезена и најверојатно ќе влезе и во Македонија. Заев не пропушти да се осврне и на македонско-бугарските односи и истакна дека шансите за тргање на бугарската блокда ќе се зголемат по изборите.