Заев очекува консензус за законот за СЈО

162

Премиерот Зоран Заев очекува дека законот за СЈО ќе биде донесен со консензус. Тој денеска одговарајќи на новинарско прашање рече дека законот влегува во парламентарна расправа со тоа што прво ќе се разговара со најголемата опозициска партија па со помалата група на пратеници од ВМРО-ДПМНЕ,  а потоа и со помалите опозициски партии на Албанците.

– Очекувам дека за овој закон треба и мора да се постигне консензус. Секако има секаков вид на очекувања, но редот е сите заедно да му дадеме поддршка, рече Заев одговарајќи на прашања по денешното потпишување на првите договори за закуп на државно земјоделско земјиште до три хектари.