Утре без струја корисниците во повеќе скопски општини

347

Од „ЕВН Македонија“ АД информираат дека утре заради технички зафати во дистрибутивната електро мрежа, без електрична енергија ќе останат корисниците во повеќе скопски општини.

Во периодот од 09:00 до 10:00 часот без струја ќе бидат корисниците од ул. „Франк Харкорт Манинг“ во Општина Кисела Вода.

Од 09:00 до 15:00 часот корисниците од улиците 1, 2, 3, 4, 5, 6 и 7 во село Батинци во Општина Студеничани, додека без струја утре ќе останат корисниците во периодот од 13:00 до 16:00 часот од ул. „Елисие Поповски Марко“ во Општина Центар.

Во периодот од 09:00 до 12:00 часот струја ќе немаат корисниците од ул. „Крсто Раковски“ бр. 3 и ул. „Шидска“ броевите 4, 6, 8 и 26. во Општина Ѓорче Петров, а во периодот од 09:00 до 11:00 часот корисниците од дел од ул. „Прашка“ во Општина Карпош.

Од Центарот за управување со кризи информираат дека во периодот од 10:00 до 13:00 часот струја ќе немаат корисниците од маркетите Рептил. Гиго, КАМ и ресторанот Александар на ул. „Радишанска“ во Општина Бутел.

Без струја ќе останат во периодот од 09:00 до 13:00 часот корисниците од ул. „Иван Цанкар“ од бр. 37А до бр. 57Б во Општина Карпош, во периодот од 08:30 до 13:00 часот корисниците од улиците „Васил Левски“ и „Ѓорѓи Абаџиев“ во Општина Кисела Вода, додека во периодот од 09:00 до 11:30 часот корисниците од селата Рашче, Копаница, Бојане и мал дел од село Кондово во Општина Сарај.