За да избегне работа, зборувал сам со себе 55 часа

34

Шведски даночен советник „разговарал“ на службениот телефон 55 часа, се додека надредените не го откриле.

Тоа го правел за да ги избегнува секојдневните обврски, а оставил впечаток дека е зафатен.

„Наместо да превзема повици од корисниците, Андреас звонел на својот телефон, што резултирал со сигнал „зафатен“ во системот, и сите дојдовни повици ги превземал некој друг“, стои во дисциплинскиот извештај.

28-годишниот Швеѓанец сега се наоѓа пред отказ од март до мај сам себе се повикал 32 пати, и разговарал 55 часа, што е седум дена ефективна работа во два месеци.

Андреас бил вработен од 2020 година, а поради пандемијата во 2021 година работел од дома.