Во ова село има 1.000 Mercedes возила и ништо друго (Видео)

809

Селото е едноставно заљубено во Mercedes. Сите негови жители го возат овој германски бренд. И не само автомобили, туку и камиони. Се е во знакот на Mercedes. Ако мислите дека местото е некаде во Германија, тогаш се лажете – се работи за селото Војничи во БиХ.

Неколку стотина домаќинства во своите дворови имаа различни типови на автомобили од брендот на Mercedes. Ги има околу 1.000 и сите се зачувани и во возна состојба.

А на само неколку километри подолу, во друго село во Босна, постои уште еден огромен љубител на Mercedes кој решил во чест на целото село кое вози иста марка да го направи првиот музеј на вакви автомобили.

Погледнете го видео прилогот што го направија колегите од N1 телевизија за овој феномен.

Тука може да се најда навистина вредни автомобили, има и таквии во кои се возел Јосип Броз Тито но има и такви кои му биле дел од обезбедувањето на маршалот.