Вистинска бајка: 10-те најшарени градови во светот

394

За да ви го разубавиме денот, но и да ви дадеме идеја кое следно живописно место да го посетите, ви ги претставуваме најсликовитите и најшарените градови во светот, во кои ќе се заљубите на прв поглед.

Некои од нив се популарни токму поради изгледот и палетата на бои, што изгледаат нереално и разнобојно. Можеби после читањето на оваа статија ќе ве предизвикаме да ја букирате вашата следна дестинација.

Турција (Истанбул)

Мароко (Шевшаен)

Бахами (Насау)

Данска (Копенхаген)

Индија (Јодпур)

Јужноафриканска република (Бо-Кап)

Аргентина (Буенос Аирес)

Мексико (Пачука)

Италија (Прочида)

Еквадор (Гванахуато)