(ВИДЕО) Поштарот на улица забележал вознемирено 2. годишно дете: Потоа го открил страшниот призор во куќата!

266

Поштарот Стефан Гарофало забележал вознемирено двегодишно момче на улица, а кога влегол во неговата куќа го дочекала застрашувачка глетка.
Стивен Гарофало со години испорачува пошта во Њу Џерси. Кога забележал нешто необично, знаел дека треба брзо да реагира. Гарофало се смета за многу важен дел од заедницата во која доставува пошта. Секој го познава по име, а тој неодамна стана и нивниот херој.
Едно утро, додека доставувал пошта, видел двегодишник пред неговиот дом. Момчето изгледало вознемирено. Детето го препознал Гарофал, па му пришол.
Гарофало го праша момчето зошто е сам надвор и каде е неговата мајка. Момчето посочило кон куќата. Гарофало ја повикал мајка му, но никој не одговорил. Потоа влегол во куќата.


Мајката на момчето лежела во несвест
Мајката на детето, Стефани Вилсон, лежела во несвест на подот. Гарофало веднаш повикал брза помош и им рекол да побрзаат.
Ги проверил знаците на живот и ја ставил мајката во странична положба. Кога тој стори сé што можеше, тој се сврте кон момчето и му рекол дека ќе биде добро.
Брзата помош пристигнала наскоро и болничарите успеале да ја оживеат мајката. Наскоро откриле дека мајката се онесвестила како резултат на реакцијата на новите лекови. Лекарите ја смениле терапијата за да несаканата случка не се повтори.
Вести за работата на Гарофало наскоро почнаала да се шири низ соседството. Луѓето почнале да го нарекуваат херој и да му честитаат кога ќе го видат. Но, тој останал многу смирен и рече: „Мајка ми велеше дека секогаш треба да им помагаме на луѓето кои имаат потреба. И тоа е токму тоа“.


Поштарот добил награда за чинот на храброст
Мајката, Стефани Вилсон, сега го смета за вистински херој. Тој дури и добил голема награда од неговата компанија за чин на храброст.
Сега членовите на таа заедница можат да бидат во мир затоа што имаат толку прекрасен човек кој сигурно ќе помогне ако некој има неволја.