ВИДЕО: Каракачанов доби „Златен твор“ и беше прогласен за губитник на годината

126

Поранешниот министер за одбрана на Бугарија, Красимир Каракачанов, доби „Златен твор“, награда што се доделува за најголем лузер на годината.

Каракачанов ја доби оваа награда откога не успеа да го собере потребниот цензус од 4,1 отсто од гласовите на парламеннтарните избори во Бугарија.

Со едвај освоени 3,64 или 3,65 % никој од неговата партија не може да биде пратеник во новото бугарско собрание.