ВИДЕО: Галеб лета на грбот на друг галеб

166

Галебите се вообичаена слика низ бреговите на морињата, езерата, океаните ширум светот и може да се видат како летаат или одмораат на површината. Но, сигурно дека вакво нешто не сте виделе.

Хит видео се појави на социјалните мрежи, прикажуваат галеби кои се „вози“ на грбот на друг галеб во летот, како патник кој пронашал едноставен начин на транспорт.

„Вакво нешто не сум видел“, рече Петер Рок, кој самиот го снимал ова видео.