(ВИДЕО) Еве како рапувал младиот Африм Гаши на фестивалот “Нота”

317

Откако падна договор за влез на Алтернатива во Владата на Зоран Заев, претседателот Африм Гаши и отрки на јавноста дека на времето имал музичка кариера, односно оформил музички бенд со назив „Празни Џебови“, сакајќи да каже дека не е во политиката од лукративен интерес.

-Додека бев млад бев основач на музичка група која се викаше „Празни џепови“ и во тоа време во едно интервју на прашање од новинар што очекувате од музички аспект, реков не знам што, само знам дека името на групата нема да се смени. Така што ниту јас, ниту повисоките експоненти од мојата партија не сме во политиката за да ги наполниме џебовите и целосно се одважуваме и се дистанцираме од еден ваков вокабулар, изјави Гаши.

Неговиот бенд во далечната 1995 година настапи со рап-композиција на популарниот албански музички фестивал „Нота Фест“, а Гаши видеото од овој настап го има споделено на својот официјален Јутјуб канал.