Вака се приготвува посен подварок: Ручек полн со витамини

545

Почестете го вашето тело со здрав и вкусен ручек

Состојки:

  • помала главица кисела зелка
  • 50 мл маслиново масло
  • 1 главица кромид
  • малку сува слатка пиперка
  • 3 чешниња лук
  • мелен бибер
  • 3 компира сол
Приготвување:

Исечкајте ја зелката ситно на резанки. Кромидот исечкајте го, пропржете го, па додајте ја сечканата зелка и пржете. Намалете ја температурата и постојано мешајте.

Кога ќе добие златножолтеникава боја, подварокот е готов. Додајте малку црвена пиперка по желба и сечкан лук. Сварете го компирот, изгмечете го и измешајте го.

Послужете го со пржената зелка.