Британец на бездомник му ја дал картичката и пин кодот: После неколку минути му вратил сè, а еве и колку пари подигнал!

308

Дали би му ја дале својата платежна картичка со пин кодот на некој бездомник? Најголемиот дел најверојатно нема, но сепак овој Британец не размислува така!

Сето тоа го документирал со снимка, на која се гледа младиот човек како седи во градината на едно кафуле навечер.

Му се доближува човек со брада во тенирки и после краток разговор, младото момче му покажува дека сè е во ред.

Според коментарите на Фејсбук, бездомникот Кевин му дава парче хартија и го изговара зборот „потврда“.

Момчето ја зема потврдата, а брадестиот човек му покажува банкнота од 20 фунти и потоа се ракуваат.

Видеото е објавено вчера и веќе има 115.000 прегледи. Во описот е наведено дека гостинот му ја дал на бездомникот платежната картичка со пинот и му рекол да земе пари за себе.