Среќата им е секогаш наклонета – Хороскопски знаци кои зрачат со позитивна енергија

97
Woman with eyes closed sitting in meadow.

Секој од нас во животот тежнее кон среќата, но на некои колку и да се трудат, тоа едноставно не им поаѓа од рака. Од друга страна, постојат луѓе на кои среќата им е наклонета во сите аспекти во животот. Овие хороскопски знаци се по природа оптимисти и зрачат со позитивна енергија, се што ќе замислат тие остваруваат.

Лав


Овој хороскопски знак блеска во секој чекор како вистински дијамант. За тоа веројатно е виновна нивната водечка планета, да тие се баш како Сонцето. Лавовите едноставно сакаат да бидат среќни и се полни со позитивна енергија. Иако повеќето сметаат дека тие се желни за внимание и драматични, тие само сакаат да бидат природни и спонтални. За тоа е потребна голема храброст, но на Лавовите таа им е едноставно вродена.

Вага


Под водство на планетата Венера, Вагите уживаат да бидат опкружени со убавина и естетски пријатни нешта. Тие ќе направат се за да бидат во добро друштво поради што најчесто се во романтични врски. Несогласувањата се неизбежни во животот, но Вагите знаат како да се справат со нив па најчесто прават компромиси. Бегаат од кавги и расправии.

Стрелец


Под водство на планетата Јупитер, која важи за планета на образованието, напредокот и можностите, овој променлив огнен знак секогаш бара најдобро решение. Тој секогаш се труди да ги исполни своите желби без оглед што и да се бара од него, па затоа секогаш е среќен и исполнет.