Средба Мицкоски-Клајн

441

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ д-р Христијан Мицкоски вчеравечер во Скопје оствари работна вечера со Пратеникот во Германскиот Бундестаг од Партијата ЦДУ, Волкмар Клајн.

Во текот на средбата беа нагласени добрите односи помеѓу ВМРО-ДПМНЕ и ЦДУ. Соговорниците се согласија дека е потребно понатамошно развивање на меѓусебните односи со цел афирмација на взаемните идеолошки вредности.
Мицкоски ги елаборираше ставовите на ВМРО-ДПМНЕ поврзани со стратешките надворешно- политички приоритети на партијата.