Спречен инцидент за време на потпишувањето на договорот меѓу Македонија и Грција

681

Грчката полиција спречи националисти кои протестираат да ја попречат церемонијата на потпишување на Договорот за решавање на спорот со името.

Полицијата ги растера демонстрантите со солзавец кои се обидуваа да упаднат во безбедносниот периметар и да стигнат до селото Псарадес.