Снег падна во Сахара: Пустината побеле како никогаш до сега (ВИДЕО,ФОТО)

118

На социјалните мрежи беа објавени снимки од снег во Сахара, една од најтоплите области на планетата.

Просечната зимска температура во оваа пустина е 13 Целзиусови степени, а летната 38 степени.

Температурата во пустината неодамна падна на минус три степени. Ваквите настани се многу ретки, а претходно беа снимени во 1979, 2016 и 2018 година.