Монструми во Сплит ја опиле девојката па ја силувале повеќе пати

144

Истражен судија на окружниот суд во Сплит одреди истражен притвор за две млади момчиња осомничени за силување на млада девојка од пошироката област Имотски во саботата.

Според кривичната пријава, млади мажи на возраст од 29 и 22 години прво ја опијаниле 20-годишната девојка, а потоа ја силувале неколку пати. Сè се случило во колибата на 22-годишник во селце кај Имотски, а девојчето наводно цело време давало отпор и повикувало на помош.

Откако го пријавила настанот и била прегледана и испратена во КБЦ Сплит ја известиле полицијата за сè.

Младите момчиња набрзо биле сослушани во полицијата, каде го негирале злосторството и рекле дека било на нејзина воља.