Северна Кореја не сака да ги провоцира САД, без ракети на парадата

223

На воената парада одржана по повод 70. годишнината од основањето на Северна Кореја не била прикажана ниту една од интерконтиненталните балистички ракети што ги поседува таа држава.

Аналитичарите во очи на парадата, предивиделе дека севернокореанскиот лидер Ким Џонг Ун ќе биде претпазлив кога е во прашање покажување на воениот арсенал.

Оваа негова одлука е по самитот со претседателот на САД Доналд Трамп.