Северина стои пред домот на Милан Поповиќ и моли да и го даде синот Александар

280

Пејачката Северина пред само еден ден напиша статус кој гласеше „Љубов во време на корона“, а беше посветен на нејзиниот син Александар.

Имено, нејзиниот поранешен партнер и старател на синот, не ја пушта да си го види детето поради тоа што прогласил самоизолација поради недоамнешно патување за кое не ја известил.

Северина се снимила пред влезната врата од зградата во која живее Милан и е упорна дека сака да ги искористи оние неколку часа што и се одредени за време со синот.

 Дојдов во Србија, затоа што таткото на мојот син реши да престојува овде, а судските термини, во вторник и четврток од 15 до 20 часот, како и следниот викенд од сабота се мои. Се согласив, не сакајќи понатамошни проблеми, затоа што постојано трпам закани, обвиненија поднесени од разни таблоиди. Од саботата чекам и се молам да го видам осумгодишното дете кое цели 5 дена не ја видело својата мајка. Не ми дозволи во саботата, рече дека во неделата е на ручек со братучедите и вети дека ќе ми го даде во понеделник. Вчера пак се предомисли. И, кога конечно дојде денес, денот кога не плачам, наместо да го гушнам моето родено дете, татко му самопрогласи самоозолација на Александар и самиот себе, поради неговото патување во Австрија на 7 и 8 март, кое тој никогаш не ми го пријавил. Бидејќи двапати сум бил со мојот син од тогаш, го предупредив за тоа и за судската одлука. И дојдов на неговата адреса во Белград, но не можев подалеку од влезната врата. Тој дури и не му дозволи моето око да ми мавне низ балконот или вратата, пишува Северина.