Семејство во неверување снимило како ајкула им ја краде рибата од јадица

176

Риболовот тргнал во неочекуван правец кога семејство од Канада во неверување снимило ајкула која им ја украла уловенара риба од јадица.

Александриа Батен вели дека нејзиниот татко се обидел со поголем стап да се бори за бакаларот, но ајкулата не се откажувала, туку станала уште поагресивна.

Борбата во „Bay de Verde“ траела дури 45 минути, а Батен вели дека на крајот сепак се откажале и ѝ ја дале рибата на ајкулата.

Исечок од нивната борба се појавил на интернет и веднаш предизвикал бурни реакции.

Погледнете како изгледало тоа.