Разбиена проституција : Девојки од Србија фатени зад кафеана, погледнете ја акцијата на полицијата во Бања Лука! (ВИДЕО)

208

Во полициската акција „Долар“ полицијата откри дека во хотел во Бања Лука била организирана проституција. За време на рацијата беа уапсени 11 лица, меѓу кои четири девојчиња од Србија.

Според првите информации, четворица Словенци кои биле пронајдени на самото место биле под дејство на наркотични средства. По понатамошните проверки, полицијата утврди дека претходно биле во судир со законот.

Меѓу уапсените се и Б.Ш., кај кого бил пронајден кокаин, А.Д. кој издржуваше тригодишна затворска казна за дрога, М.Ф. кој е државјанин на Словенија и БиХ кој издржал шестгодишна затворска казна за кражба на возило, додека М.С. претходно уапсен во Италија за прекршоци поврзани со наркотици.