Приведен скопјанец кој членувал во странска терористичка организација

124

Скопската полиција во вечерните часови на 6. октомври го уапсила 24-годишниот И.Т., врз основа на информации за сторено кривично дело „учество во странска војска, полиција, паравоени или параполициски формации“.

На 24-годишникот му е определена мерка притвор во траење од 30 дена и бил префрлен во затвор.