Приказна која ќе ве разнежи: Цели 60 години жена криела една кутија од сопругот

754

Тајната на една жена, која цел живот ја криела од својот сопруг, е резултат на советот, кој го добила, додека сѐ уште била девојка …Мажот и жената биле во брак цели 60 години. Никогаш не постоеле тајни кои ги криеле меѓу себе. Имало само една картонска кутија, што жената ја чувала во шкафче и за која му рекла на својот сопруг, никогаш да не ја отвора, а и да не поставува прашања. Низ годините, човекот никогаш не ја побарал кутијата, додека еден ден жената не се разболела, а лекарите рекле дека нема да се закрепне.

Таа го замолила својот сопруг да ја земе кутијата од плакарот и да ја донесе во нејзиниот кревет. Сметам дека е дојдено време да дознаеш што се наоѓа во кутијата. Кога жената на постела ја отворила кутијата во неа имало две кукли и серија банкноти. По пребројувањето, тие сфатија дека во кутијата имало 95.000 долари. Сопругот ја прашал што значи сето тоа, а таа му одговорила: „ Кога бев мала баба ми, ми ја кажа тајната на успешниот брак. Таа ми рече дека секој пат кога ќе ти бидам лута, да молчам и да направам мала кукла“.

Човекот се расплакал бидејќи имало само две кукли во кутијата, па претпоставил дека неговата сопруга му била лута само два пати.

„Многу сум среќен што гледам само две кукли, но драга од каде се тие пари “, ја прашал сопругот. „Тоа се парите што ги заработив од продажбата на кукли од партали “, рекла жената.